Home » Clubnieuws » Grote renovatie station Zwolle

Grote renovatie station Zwolle

Nee, niet het echte station in Zwolle natuurlijk, maar ons eigen model van dit Zwolse station. Gedurende de jaren is door diverse omstandigheden en oorzaken, de besturing van deze modelbaan in het slop geraakt. Er werd al regelmatig geprobeerd dit weer te herstellen, maar echt lukken wilde het niet. Ook raakten er steeds meer componenten defect en was de bedrading aan het los raken.

Tijd om de knop om te zetten en met elkaar eens om tafel te gaan zitten om de zaken eens goed door te spreken. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in het besluit de besturing van de modelbaan in zijn geheel te herzien. Dit is voorwaar geen eenvoudige opgave en zal geruime tijd in beslag nemen. Bovendien is het een niet geringe uitdaging met betrekking tot kennis en kunde.

Toch hebben we gemeend, dat dit de juiste weg is. Anders wordt het een voortborduren op een systeem dat straks nog veel meer steken gaat laten. Dan wordt het uiteindelijk weer een situatie, waarbij we het ene gat vullen en een ander ontstaat. Of zo als ze zeggen in Zwolle, het is lastig om de IJssel van Zwolle naar Deventer tegen de stroom in te roeien.

Eerste stappen

De eerste stappen zijn, als dit bericht wordt geschreven, intussen genomen. Die bestond uit het losnemen van alle bedrading van de besturingskasten en vervolgens minutieus de bedrading nalopen zodat duidelijk is waar deze naar toe gaat op de baan.

Vervolgens wordt is er ook een begin gemaakt de besturingskasten opnieuw in te richten. Dit heeft tot doel de bestaande inwendige bedrading zodanig uit te voeren, zodat deze weer aan de wensen voldoet. Wie op dit moment op de clubruimte komt kijken, zal zien dat alle drie de besturingskasten zijn weggenomen voor deze klus.

Tot zover deze korte inleiding. De komende tijd zullen we u regelmatig op de hoogte houden van de werkzaamheden.

Het team station Zwolle

Facebook

Archieven