Home » Niet gerubriceerd » Geslaagde open dag op 21-09-2024

Geslaagde open dag op 21-09-2024

Tijdens het BAK100 evenement op zaterdag 21 september 2024 j.l., ter gelegenheid waarvan de Elbertschool – waar wij onze clubruimte op de zolder hebben – haar deuren opende voor het publiek, konden wij natuurlijk niet achterblijven en waren de modelspoorbanen in onze clubruimte eveneens door het publiek te bezichtigen.

Het was een stralende, zon overgoten middag die zaterdag en het buitengebeuren op de grote parkeerplaats voor de school was goed bezocht. Desondanks hebben velen even de gelegenheid genomen om ook onze clubbanen te bezichtigen. We hebben vele leuke reacties gehad en menig oud Zwollenaar heeft nog weer eens herinneringen opgehaald aan de oude tijden van midden vorige eeuw.

Onze activiteiten

Gewoonte getrouw reden op de N-baan de treinen weer hun rondjes en had deze baan in de schaal 1:160 niet over belangstelling te klagen. Voor wie kleinbehuisd is en toch graag iets aan treinen wil doen is dit een prima schaal om op bescheiden ruimte, toch een leuk en interessant modelspoorgebeuren te realiseren.

Net als vorige editie, werd er ook nu nog volop aan de Zwolsche Baan gewerkt, het grote model van het emplacement Zwollle. Hoewel de vorderingen met de renovatie van de besturing reeds een heel eind op schema zijn, valt er nog genoeg te doen. Op de clubavonden, maar vooral op de woensdag middagen, is een team van enthousiaste modelspoorders druk met relais en draadjes solderen, om dit te verbinden met het Dinamo bloksysteem en te bedienen met het RocRail treinbesturingsprogramma.

Heb je wellicht interesse, neem dan gerust contact op met onze secretaris (zie de contactpagina).

Op de H0-modulebaan – schaal 1:87 – was natuurlijk ook weer van alles te doen en te bewonderen. Hierboven ziet u een plaatje van het nieuwe inzet stuks van deze modulebaan, een blijk op het kanaal dat daar is gemaakt. Heeft u dit al gezien?

Verder doet het team zijn uiterste best om deze baan zo spoedig mogelijk zover gereed te hebben, opdat wij met deze baan weer eens ergens in den lande – of daarbuiten – een optreden kunnen geven op een beurs of evenement. Want dat is wel het doel waarom deze baan modulair is opgebouwd, opdat wij er ergens mee naar toe kunnen gaan.

Hebt nog meer interesse gekregen, schroom dan niet contact met ons op te nemen. Wellicht mogen we u binnenkort als nieuw lid begroeten!

Tevreden terugblik

Al met al mogen we tevreden terug kijken op deze in meerdere opzichten stralende dag. Niet allen u heeft zichtbaar genoten, ook wij als leden van de vereniging hebben van deze dag genoten. Wij danken iedereen die ons een bezoekje heeft gebracht en hopelijk zien wij u volgend jaar nog eens terug.

Facebook

Archieven